Tenerifei utazás

Miért utazz Tenerifére?

Utazás Tenerife szigetére.

 

Minden évben rengetegen szeretnének elmenekülni a magyarországi hideg télből melegebb éghajlatra. Legyen szó csupán egy hétről, vagy akár egy egész szezonról. Tenerife tökéletes választás azoknak, akik nem kedvelik a hazai zord és komor időjárást. Vagy azoknak, akik az ünnepeket most otthonuktól távol képzelik el.

Miért válaszd pont Tenerifét? Az alábbiakban leírtakból megtudhatod!

 

 

  • Tenerife, az örök napsütés szigete, ahol még télen is rövidnadrágban sétálhatsz

 

 

Tenerifén jelentősen több a napsütéses órák száma télen, mint Magyarországon, ami a földrajzi helyzetének köszönhető. Mivel a sziget közelebb helyezkedik el az Egyenlítőhöz.  A nap beesési szöge eltérő, így a hőérzet is teljesen más, mint hazánkban. Ezért nem is érdemes a hőmérséklet-előrejelzést a hazaihoz viszonyítani.

 

A sziget déli részén az év minden napján élvezheted a szakadatlan napsütést. Az esti órákban, pedig kellemesen érezheted magad egy lenge kardigánban, és farmernadrágban.

 

Akár januárban is bátran napozhatsz a medence-, vagy óceánparton. Kipróbálhatod különböző vízi sportokat, vagy élvezheted a sziget által kínált további elképesztő trópusi látnivalókat. Friss óceáni levegő és magas hőmérséklet jellemzi még a téli időszakot is. Ezért ha te is azok közé tartozol, akik legszívesebben ki sem mozdulnának Magyarországon otthonukból, vagy a kandalló elől a hideg télben, inkább utazz el Tenerifére, ahol ezekről a kellemetlenségekről teljesen elfeledkezhetsz.

 

 

  • Tenerifén Nincsenek vadállatok

 

 

Sokaknak az is kecsegtetően hangozhat, hogy Tenerifén nem kell félnie a félelmetes vadállatoktól.

A szigeten ugyanis maximum gyíkokkal, hegyi kecskékkel, és nyulakkal találkozhatsz túrái során, de a tengerparti övezetben maradva, egyedül néhány sirály vagy papagáj “zavarhatja” meg pihenésed.

 

Talán a sziget egyik legjobb jellegzetessége az, hogy nyugodtan éjszakára is nyitva hagyhatod az ablakokat vagy a terasz ajtót, hiszen alig találkozhatsz 1-2 szúnyoggal ittléted során.

 

 

  • Tenerife egzotikus sziget betegségek és oltás nélkül

 

 

Meleg, spanyol nyelvű országba akarsz utazni? Kiváló választás Tenerife, hiszen itt nem kell tartanod különböző betegségektől, mint például Dél-, vagy Közép-Amerikában. Emiatt külön oltásokkal sem kell készülnöd az útra, arról nem is beszélve, hogy a repülő út is sokkal rövidebb, mintha egy másik spanyol nyelvű országot választanál.

 

Miért is utaznál hosszabb ideig egy veszélyesebb országba, amikor kevesebb pénzből ugyanolyan trópusi környezet vár Európában?

 

 

  • Utazás Euró övezeten belül

 

 

Tenerife előnyei közé tartozik még, hogy a fizetőeszköze euró. Így a kiutazás előtt nem kell különböző pénzváltó helyekre rohangálnod, hogy beszerezz valamilyen különleges pénznemet. 

 

Ha további információkat szeretnél tudni a szigetről, olvasd el további blog bejegyzéseinket, és nézz körül az általunk ajánlott programok és szálláslehetőségek között is, hogy ne maradj le a legjobb lehetőségekről nyaralásod alatt.

 

Árajánlatot kérek, utazás Tenerife szigetére.

 

 

Nézd meg videónkat Tenerife szigetéről.