+34 604 238 618 - Turisztikai engedélyszám: C.I. Turistica: I-0004569.1

Teide felvonó

Cañadas del Teide, 38300, Santa Cruz de Tenerife, Spanyolország (4)
from/per person 33


Leírás

Irány a Teide csúcsa fevonó-val.

 

 

A Teide felvonó felső állomásáról gyönyörű a panoráma a Kanári-szigetek legnagyobb nemzeti parkjára, a Las Cañadas del Teidére.

A Teleferico 2356 méter magasról indul, ahova kényelmesen kocsival el lehet jutni. Kocsival érdemes egy másfél órával az időpontunk előtt elindulni főleg, ha tervben van felfelé is pár megálló. Innen pedig 3555 méterig visz fel a felvonó.

A legkülönlegesebb élményben pedig odafent lehet részed, hisz a vulkán a nap minden szakában és minden évszakában más arcát mutatja meg.
Egy olyan varázslatos világ, melyet még unokáidnak is mesélni fogsz, mert elkápráztat színeivel és kilátásával.
Fentről megfigyelheted a világ legnagyobb kráterét, mely az ősvulkán összeomlásával keletkezett és 16 kilométer átmérőjű. Ilyet tényleg nem láthatsz máshol.

 

 

Teide csúcstámadás:

 

A Teide felvonó felső állomásától külön engedély szükséges a maradék 600 méterre, a csúcstámadásra, melyet az utazás előtt, körülbelül 3 hónappal előtte meg kell igényelni. Amint megvan az engedély, kérem mihamarabb jelezd, mert ahhoz kell igazítani a jegyfoglalást is.

 

Az engedély igénylése csúcstámadáshoz erről az oldalról.

 

Továbbá a felvonó jegy megvásárlásakor megjegyzésben küld el nekünk, hogy mikorra (időpont) van engedélyed, hisz a felvonó indulási időpontját, az engedélyhez kell időzíteni!

 

 

Audio guide a felvonó árában.

 

A túrához audio útmutató jár (spanyol, angol, német, francia és orosz nyelven), melyet az információs pultnál adnak oda. Letétbe kell helyezni személyi igazolványt/útlevelet vagy 50 eurot, melyet az “audio guide” vissza vitele után visszaadnak.

Az indulási időpont előtt minimum 30 perccel érdemes ott lenni és le jelentkezni az információs pultnál/pénztárnál,

ekkor adják át a kis “idegenvezetőt”.

 

 

Nem ajánlott a felvonó azoknak,

 

3 éves kor alatt, szív és érrendszeri, légzőszervi betegséggel rendelkező embereknek, állapotos hölgyek és fogyatékossággal élőknek a felmenetel nem lehetséges! Kérem vegyék figyelembe, ha olyan komoly betegségük van amit megzavarhat a nyomáskülönbség és oxigénhiány.  Érdemes mindenkinek a orvosánál előre leegyeztetni, hogy nincs e semmi akadálya.

 

 

A felvonó nyitva tartása

  • 9:00 és 16 óra között

Árak

  • Felnőtt oda-vissza jegy: 33 € / fő
  • Gyerek (3 és 13 év kor között) oda-vissza jegy: 13,50 € / fő

 

Az Ár tájékoztató jellegű, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

Nézd meg videónk a szigetről.

 

 

Olvasd el blogjainkat.


Vélemények

Vélemény írása
4 vélemény
  • Értékelés

2020/03/01

Zsuzsi&Misi

Az első időpontunk nem jött össze, az időjárás közbe szólt de Gáborék profin intézték mehessünk máskor. Aznap már szép napos idő volt. Aki nem bírja a magasságot ne menjen fel a felvonóval, lent is van látnivaló. Mindenki másnak kötelező. Nem lehet leírni, különleges.

2020/02/17

Kata

Nagyon szép időben kirándultunk a Teide-re, a felvonó is működött. Az idegenvezetésnél nem működött minden csatorna, és halk volt. Aki először lát ilyet, annak nagyon nagy élmény.

2019/10/26

O&D

Sajnos az eredetileg lefoglalt időpontban zárva volt a felvonó az erős szél miatt. Viszont, Gáborék egy perc alatt átfoglalták a jegyünket egy másik napra, és akkor sikerült is feljutnunk. A táj csodás fentről, hatalmas élmény volt, igazából elég volt egy vékony pulcsi annyira jó idő volt fent is. :)

2019/09/28

Szabadi-Nardai Tímea

A szó legszorosabb értelmében lélegzetelállító. :) Aki nincs a nagy magassághoz szokva, felérve adjon magának pár perc aklimatizálódást, különben legjobb esetben is úgy fog szédülni, mintha egész nap körhintázottt volna. Lefelé, felfelé, elfelé, mindenfelé a látvány elmondhatatlanul szép. Nem lehet leírni, el kell menni és fel kell menni.

close-link