+34 604 238 618 - Turisztikai engedélyszám: C.I. Turistica: I-0004569.1

Teide felvonó

Cañadas del Teide, 38300, Santa Cruz de Tenerife, Spanyolország (4)
from/per person 40


Leírás

Irány a Teide csúcsa a felvonó-val.

 

 

A Teide felvonó felső állomásáról gyönyörű a panoráma a Kanári-szigetek legnagyobb nemzeti parkjára, a Las Cañadas del Teidére.

A Teleferico 2356 méter magasról indul, ahova kényelmesen kocsival el lehet jutni. Kocsival érdemes egy másfél órával az időpontunk előtt elindulni, főleg, ha tervben van felfelé is pár megálló. A parkolótól pedig 3555 méterig visz fel a felvonó.

A legkülönlegesebb élményben pedig odafent lehet részed, hisz a vulkán a nap minden szakában és minden évszakában más arcát mutatja meg.
Egy olyan varázslatos világ, melyet még unokáidnak is mesélni fogsz, mert elkápráztat színeivel és kilátásával.
Fentről megfigyelheted a világ legnagyobb kráterét, mely az ősvulkán összeomlásával keletkezett és 16 kilométer átmérőjű. Ilyet tényleg nem láthatsz máshol.

 

 

Teide csúcstámadás:

 

A Teide felvonó felső állomásától külön engedély szükséges a maradék 600 méterre, a csúcstámadásra, melyet az utazás előtt, körülbelül 3 hónappal meg kell igényelni.

 

Az engedély igénylése csúcstámadáshoz erről az oldalról.

 

Továbbá a felvonó jegy megvásárlásakor megjegyzésben küld el nekünk, hogy mikorra (időpont) van engedélyed, hisz a felvonó indulási időpontját, az engedélyhez kell időzíteni!

 

 

Audio guide a felvonó árában.

 

A túrához audio útmutató jár (spanyol, angol, német, francia és orosz nyelven), melyet applikáció formájában tudtok letölteni a helyszínen beolvasott QR kóddal.

Az indulási időpont előtt minimum 30 perccel érdemes ott lenni és le jelentkezni az információs pultnál/pénztárnál,

ekkor tudod beolvasni a QR-kódot is!

 

Jelen helyzetre való tekintettel a maszk használata kötelező az alsó/felső állomásnál, valamint a kabinban is!

 

Nem ajánlott a felvonó:

 

3 éves kor alatt; szív és érrendszeri, légzőszervi betegséggel rendelkező embereknek.

Állapotos hölgyek és fogyatékossággal élőknek a felmenetel nem lehetséges!

Ha olyan komoly betegséggel rendelkezel, amit megzavarhat a nyomáskülönbség és oxigénhiány, érdemes az orvosodnál előre leegyeztetni, hogy nincs e semmi akadálya a felmenetelnek!

 

 

A felvonó nyitva tartása:

  • 9 és 17 óra között

Árak:

  • Felnőtt oda-vissza jegy: 39,50 € / fő
  • Gyerek (3 és 13 év kor között) oda-vissza jegy: 18,50 € / fő

 

Indulás előtt mindig infromálódj a felvonó indulásáról, mert esetleges időjárási viszonyok miatt a kabinokat nem indítják.

Ebben az esetben, ha minimum 2 órával előtte jelzed felénk, az időpontodat át tudjuk foglalni másik napra!

 

Az Árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

Nézd meg videónk a szigetről.

 

 

Olvasd el blogjainkat.


Vélemények

Vélemény írása
4 vélemény
  • Értékelés

2020/03/01

Zsuzsi&Misi

Az első időpontunk nem jött össze, az időjárás közbe szólt de Gáborék profin intézték mehessünk máskor. Aznap már szép napos idő volt. Aki nem bírja a magasságot ne menjen fel a felvonóval, lent is van látnivaló. Mindenki másnak kötelező. Nem lehet leírni, különleges.

2020/02/17

Kata

Nagyon szép időben kirándultunk a Teide-re, a felvonó is működött. Az idegenvezetésnél nem működött minden csatorna, és halk volt. Aki először lát ilyet, annak nagyon nagy élmény.

2019/10/26

O&D

Sajnos az eredetileg lefoglalt időpontban zárva volt a felvonó az erős szél miatt. Viszont, Gáborék egy perc alatt átfoglalták a jegyünket egy másik napra, és akkor sikerült is feljutnunk. A táj csodás fentről, hatalmas élmény volt, igazából elég volt egy vékony pulcsi annyira jó idő volt fent is. :)

2019/09/28

Szabadi-Nardai Tímea

A szó legszorosabb értelmében lélegzetelállító. :) Aki nincs a nagy magassághoz szokva, felérve adjon magának pár perc aklimatizálódást, különben legjobb esetben is úgy fog szédülni, mintha egész nap körhintázottt volna. Lefelé, felfelé, elfelé, mindenfelé a látvány elmondhatatlanul szép. Nem lehet leírni, el kell menni és fel kell menni.

close-link